2021-01-22 08:24:29• hírek • Bede Emőke

Tengernyi ajándékkal lepték meg a Lorena anyaotthon lakóit a szatmári határrendészek

Az egyszerű gesztusok nagy álmokat váltanak valóra – ezzel a címmel indított jótékonysági akciót nemrégiben a határrendészet. A kezdeményezés újabb állomásaként csütörtökön a szatmári határrendészek a belügyminisztériumi szervek és a Blue Knights Romania V Klub képviselőivel közösen látogattak a Lorena anyaotthonba, és természetesen a csapat nem érkezett üres kézzel.

A központban lakó tizenhárom, 1 és 6 év közötti gyereknek játékokat, ruhákat, élelmiszert és tisztálkodási szereket is vittek, melyeket nem meglepő módon nagy örömmel fogadtak az anyaotthonban élők.


A Szatmár Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság égisze alatt működő Lorena 2004 vége óta nyújt ideiglenes menedéket a rászoruló édesanyáknak és gyermekeiknek. A központ lakói lehetnek családjuktól valamilyen oknál fogva eltávolodott anyák, árvaházakban nevelkedett kisgyermekes anyák, kiskorú vagy hajléktalan anyák, de kötelező módon helyet kell biztosítani az ezt a fajta szociális szolgáltatást igénylő várandós nőknek is. Az anyaotthon azonban nem pusztán panzióként üzemel, hanem az itt töltött időszak alatt a lakókat igyekeznek olyan tudással felruházni, mely a későbbiekben segíthet nekik egyedül is helytállni az életben.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: